Maison Verte Image Maison Verte Image Maison Verte Image Maison Verte Image

Maison Verte

The design brief required a house for rent as a holiday villa by four couples or two small families. In order to retain some of the existing trees the house was designed as a series of four pavilions, each with a steeply-pitched shingle roof connected by breezeways. In the living areas the roofs are exposed on the underside while providing service mezzanines in the bedroom wings. The design of the windows included discreet burglar proofing and black-out jalousie louvres. The exterior walls are a combination of natural stone and horizontal timber weather boarding stained green to fit in with the highly landscaped environment.

Project Client:
Mr and Mrs Wayne Gittens

Project Architect
Anthony C. Lewis Associates

Project Contractor
Neville Dardaine

Civil + Structural Engineers
BBFL

Project Management
Anthony C. Lewis Associates

Area
350 sq metres

Function
Holiday villa

Location
Mount Irvine, Tobago

architecture+interiors