Villa Petrus Image Villa Petrus Image Villa Petrus Image Villa Petrus Image Villa Petrus Image Villa Petrus Image

Villa Petrus

This house was designed to maximise the 270-degree view with two main wings, one overlooking the swimming pool built along a knoll and the other overlooking the tennis court to be built along the steeply sloped hillside. All six bedrooms and caretaker’s cottage overlook the horizon beyond. Floor finishes are teak throughout most of the house with handmade decorative concrete tiles made from original moulds used a century ago. An expansive verandah provides ample space for large numbers of people to enjoy the tropical climate and views.

Project Client:
Mr and Mrs Garry Stephens

Project Architect
Anthony C. Lewis Associates

Project Contractor
Bruce Holley

Civil + Structural Engineers
BBFL

Interior Designer
Design Studios

Project Management
Anthony C. Lewis Associates

Area
650 sq metres

Function
Holiday villa

Location
Mount Hay, Tobago